Aromahoito

Aromaterapia on hyvin vanha ja kokonaisvaltainen hoitomuoto, jonka suosio kasvaa jatkuvasti. Kasveista saatavia haihtuvia öljyjä voidaan käyttää monin eri tavoin. hemmottelevaan/rentouttavaan hierontaan tai tuoksuvaan kylpyyn, hauteena ja voiteena tai sisäänhengitykseen. Aromaterapialla voidaan hoitaa monenlaisia vaivoja- mm- masennusta, ahdistusta stressioireita, lihas- ja reumasärkyä, ihovaivoja ja ruoansulatushäiriöitä.

Aromaterapia on terveellinen ja tehokas vaihtoehto epätyydyttäville ( tupakointi, kohtuuton alkoholinkäyttö, liiallinen lääkkeiden syönti, ylensyöminen tai yksipuolinen ravinto) ratkaisuille. Eteeriset öljyt piristävät mielialaa ja selkeyttävät ajatuksia, lievittävät kipua ja jännitystä ja parantavat unensaantia.


Haihtuvat öljyt pääsevät elimistöön eri teitä. Ihon läpi imeydyttyään ne siirtyvät verenkiertoon. Hengitettyinä ne joko siirtyvät keuhkojen kautta verenkiertoon tai vaikuttavat hermoston impulssien kautta suoraan aivojen limbiseen järjestelmään, joka osallistuu esim. motivaation ja mielentilojen sekä tahdosta riippumattomien toimintojen säätelyyn.
Haihtuvat öljyt ovat täydellinen vastavaikuttaja stressille. Ne herättävät elimistön oman uusiutumisvoiman ja lisäävät elinvoimaa ja elämänhalua, vieläpä täysin ilman ikäviä sivuvaikutuksia.
Comments